Fiona is opgegroeid in regio Den Haag, Nederland, 1980. Zij is vanaf haar 13e levensjaar begonnen met het werken in de kapsalon, waar ze de kneepjes van het vak heeft afgekeken bij Wesseling Intercoiffure die meerdere malen Nederlands kampioen werd. Het toekijken verging haar goed; ze wilde zelf haar creativiteit de vrije loop laten en is begonnen als hairstylist. Motivatie en gedrevenheid zorgden ervoor dat ze meer wilde dan alleen werken in de kapsalon. Er werden modellen bij gehaald, fotografen en de meest creatieve kunstwerken werden gecreëerd. Zodoende begon Fiona al op de jonge leeftijd van 16 jaar mee te werken aan de Coiffure Awards en allerlei andere fotoshoots. Ze bleef zichzelf ontwikkelen en wilde alles uit zichzelf halen.
Na jaren samen gewerkt te hebben in Amersfoort met haar compagnon, waar zij een kapsalon zeer goed heeft gedraaid, wilde ze nog een stapje verdeogr. Nog meer op zoek naar de uitdaging en spanning die haar altijd bezig houdt. In 2010 is zij haar eigen haarsalon 'Fiona Franchimon Professional' gestart in Zeist. Haar concept en manier van omgaan met haar klanten zorgde er, door onder andere mond-tot-mond reclame, voor dat haar klantenkring snel groeide. Na twee jaar had Fiona al een team van 11 man personeel, dat nog steeds snel groeit. Fiona is continu bezig met het trainen van haar team samen met hen streeft zij naar het beste van het beste.
Binnen twee jaar na het oprichten van haar eigen haarsalon en agency is zij al werkzaam geweest bij de Fashion Week in Milaan en Parijs en heeft zij shoots gedaan in New York. Shows die zij en haar team gedaan hebben zijn onder andere: Armani Prive, Emporio Armani, Giorgio Armani, Steffie Christian, John Lawrence Sullivan, Alexandre Mattiussi, To long Nam, Amaya Arzuaga, Rad Houdani, de Lookbook fotoshoot van Claudia Schiffer en vele Oribe Promotie Shoots. Fiona heeft onder andere samengewerkt met de creative artists Oribe Canales, Ronnie Stam, Ramona Eschbach, Tim Hardley en Jo Hansford. In 2012 werd ze zelfs door RTL Boulevard benaderd om de Nederlandse kijker een kijkje achter de schermen te geven als fashion week specialist.
Wat is jouw favoriete aspect van je werk?
“Ik hou van het mooi maken van mijn klanten. Het gevoel dat de klant krijgt en om ze te kennen uit alle lagen van het leven.