Alieke heeft haar opleiding aan de kapperschool in één keer gehaald, waarna zij nog een opleiding visagie gevolgd heeft om een all-round stylist te worden.
Sinds 2011 is Alieke werkzaam bij Fiona Franchimon Professional en heeft zij vele interne trainingen op hoog niveau gevolgd met diverse knip- en kleurtechnieken. 
Sinds 2009 is ze ook gespecialiseerd in haarverlenging: Alieke is in ons bedrijf dan ook degene die onze haarstukken op maat zal maken en u hierin kan adviseren.

In april 2010 heeft Alieke meegedaan aan de Davines World Style Contest en de eerste prijs gewonnen in de categorie Color.

In korte tijd heeft zij ontzettend leuke en uitdagende dingen gedaan. Zo heeft zij meegewerkt aan de Amaya Arzuaga show tijdens de Fashionweek in Parijs, naast vele andere shows in zowel Parijs als Milaan.

Wat is jouw favoriete Oribe product?
De Dry Texturizing Spray. Dit product creëert veel volume en textuur in het haar. Daarnaast blijft het kapsel lang in model. Het is ook erg fijn bij een bad hair day, het geeft zo weer volume aan je haar.”

Wat is jouw signature specialiteit?
“Kleurkennis en kennis van kniptechnieken voor de juiste coupe bij iedere gezichtsvorm.”